Nieuws

Altijd op de hoogte zijn van het laatste privacy nieuws? Meld je aan voor de nieuwsbrief.

Of volg Privacy Zeker op social media.

Wat is WhatsApp fraude en wat kun je doen om het te voorkomen?

Wat is WhatsApp fraude en wat kun je doen om het te voorkomen?

Oplichting via WhatsApp komt steeds vaker voor. Bij deze vorm van oplichting doen criminelen zich voor als een bekende, vaak als zoon of dochter, en vragen je om geld voor te schieten. Dit ‘familielid’ heeft het geld dringend nodig en belooft het heel snel weer terug...

Lees meer
Recordboete van 830.000 euro voor BKR

Recordboete van 830.000 euro voor BKR

  De Autoriteit Persoonsgegevens heeft stichting Bureau Krediet Registratie (BKR) een boete van 830.000 euro opgelegd vanwege kosten bij inzage van persoonsgegevens. Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) mag BKR geen geld vragen aan mensen die digitaal hun...

Lees meer
Privacy tijdens de coronacrisis

Privacy tijdens de coronacrisis

Hoe gaan we om met privacy en de AVG tijdens de coronacrisis? Hoe zorg je er voor dat je veilig thuiswerkt? Hoe bescherm je de gegevens van klanten, patiënten of collega’s? En hoe weet je met wie je zakendoet, nu er gebruik wordt gemaakt van online...

Lees meer
Zo maak je je bedrijf cyberveilig

Zo maak je je bedrijf cyberveilig

  Veel mkb-ondernemers denken dat hun bedrijf niet interessant is voor cybercriminelen, maar niets is minder waar. Maar liefst 50% van de mkb-bedrijven heeft te maken gehad met een vorm van cyberincidenten. Dit is vooral te wijten aan onvoldoende bewustzijn en...

Lees meer
Wat is een veilig alternatief voor Zoom?

Wat is een veilig alternatief voor Zoom?

Videobellen wint door de coronacrisis aan populariteit. Het Amerikaanse Zoom wordt veel gebruikt, door vriendengroepen voor een virtuele borrel, maar ook door scholen en bedrijven. Het is een gebruiksvriendelijke tool, met goede beeldkwaliteit én de mogelijkheid om...

Lees meer
Beveiligd beeldbellen voor professionals

Beveiligd beeldbellen voor professionals

‘Hoe kan ik veilig thuiswerken tijdens de coronacrisis?’ Het is een vraag die veel van onze klanten bezighoudt. Veel professionals moeten nu opzoek naar een alternatief voor het fysieke consult of face-to-face gesprek zoals ze dat normaal met hun klanten of cliënten...

Lees meer
Even privé met… Rik Schoonis, Resonate-Services

Even privé met… Rik Schoonis, Resonate-Services

Privacy, gegevensbescherming, de AVG; onderwerpen die bijna dagelijks in het nieuws zijn. In de rubriek ‘Even privé met…’ komen verschillende professionals aan het woord over privacy. We spraken met Rik Schoonis, oprichter en eigenaar van Resonate-Services.   Wie...

Lees meer
Even privé met… Arjan Middelkoop, SIDN

Even privé met… Arjan Middelkoop, SIDN

Privacy, gegevensbescherming, de AVG; onderwerpen die bijna dagelijks in het nieuws zijn. In de rubriek ‘Even privé met…’ komen verschillende professionals aan het woord over privacy. We spraken met Arjan Middelkoop, commercieel directeur bij SIDN. Wie ben je en wat...

Lees meer
Recordaantal datalekmeldingen in 2019

Recordaantal datalekmeldingen in 2019

In 2019 ontving de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) bijna 27.000 datalekmeldingen, een nieuw record. Dit is een stijging van 29% ten opzichte van 2018. Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde jaarcijfers van de AP. De sector met de meeste gemelde datalekken is de...

Lees meer
Nederland koploper in de EU: meeste gemelde datalekken

Nederland koploper in de EU: meeste gemelde datalekken

Sinds de invoering van de AVG op 25 mei 2018 zijn er meer dan 160.000 datalekken gemeld in de EU. Nederland staat bovenaan het lijstje, met ruim 40.000 gemelde datalekken. Op nummer 2 staat Duitsland met ruim 37.000 gemelde datalekken en het Verenigd Koninkrijk sluit...

Lees meer
Samenwerking tussen SIDN en Privacy Zeker

Samenwerking tussen SIDN en Privacy Zeker

Links: Tom Maarsman, Managing Director van Privacy Zeker. Rechts: Arjan Middelkoop, commercieel directeur bij SIDN Voor veel ondernemers is online security nog steeds een complex onderwerp. Dit terwijl cybercriminelen het juist vaker gemunt hebben op het mkb. Om...

Lees meer
Het privacyjaar 2019

Het privacyjaar 2019

Met 2020 voor de deur is het tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar. Ook in 2019 waren privacy, de AVG en databeveiliging weer belangrijke thema’s. 2019 was niet alleen het jaar waarin de AVG zijn eerste verjaardag vierde, maar ook het jaar waarin mensen steeds...

Lees meer
Privacywaakhond: webshops schenden massaal privacywet

Privacywaakhond: webshops schenden massaal privacywet

Uit een controle van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) blijkt dat veel websites niet op de juiste manier toestemming vragen voor het plaatsen van tracking cookies. De AP controleerde circa 175 websites van onder andere webshops, gemeenten en media. Bijna de helft...

Lees meer

Word nu Privacy Zeker

Kies je abonnement en wij helpen je om jouw bedrijf AVG-proof te maken. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op.